Sådan får du linkjuice fra Facebook

Update: Arrg! Denne metode virker nok alligevel ikke da facebook godt nok bruger dofollow, men desværre linker til dig med et redirect. Der kan dog være masser af andre gode markedsføringsmæssige grunde til at lave en facebook page.

Henriette Weber har skrevet et fint indlæg om Why and how to get fans to your facebook page som har inspireret mig til dette indlæg.

Hvis man dissikerer Henriettes indlæg, kan man se at det rent faktisk er muligt ikke bare at få klikbare links fra facebook, men også at få links som der flyder linkjuice igennem.

Opret en page

Fidusen består i at oprette en page for et eller andet, fx din hjemmeside eller et produkt relateret til din hjemmeside. Folk kan herefter tilmelde sig som fans af din side eller dit produkt.

Det er vigtigt at du opretter en page og ikke en group. Pointen er nemlig at hvis man kigger på den offentlige facebookprofil for en person – det som google får lov at læse – så listes også de pages som vedkommende er fan af, men ikke hvilke grupper personen er medlem af.

Disse links til fanpages er vel at mærke dofollow og crawlbare af google, så jo flere fans, des mere linkjuice. Derimod får facebookgrupper kun linkjuice hvis nogen linker til dem udefra.

Når du har oprettet en fanpage, så indstil den til at importere feeds fra din blog. Hver gang du skriver et nyt blogindlæg, postes det på din fanpage med et link til dit blogindlæg, og dette link er dofollow og crawlbart. Bemærk at det ikke er nok at bare skrive hjemmesidens url under info; det link er nofollow.

Som et eksperiment har jeg lavet en fanpage for min side 10000kr.dk. Den har i skrivende stund fået 11 fans – tusind tak til dem 🙂 Den har dog lige nu en pagerank på 0, så det er begrænset hvad det giver af linkjuice.

Update:

Jeg kan I øvrigt anbefale samtalen mellem Martin Thorborg og Henriette Weber hvor de snakker om brugen af sociale medier i forbindelse med markedsføring.

13 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  • Søren on 19. februar 2009 at 13:01

  Hej,

  Hvilke links er det lige, at du mener giver linkjuice til din blog?

 1. Hej Ruben. Tak for at bruge mit blogpost som inspiration. En vigtig ting er at man ud over at tænke linkjuice også tænker involveringen ind i det for at få flere fans – hvilken værdi vil du give til dine fans som de ikke kan få andre steder, men kun på din page. noget andet du også kunne gøre var at linke til andre fan pages som du syntes er cool – og hvis du er heldig linker de tilbage til dig.

  jeg har en fan page for inreallife.dk og for toothlesstiger.com

  • Ruben on 19. februar 2009 at 14:52

  @ Søren: Ja, nu du siger det. Jeg tjekkede lige en ekstra gang, og der bruges faktisk en slags redirect til at linke tilbage til bloggen. Jeg må indrømme at jeg ikke er stor nok SEO-wizard til at gennemskue om denne slags redirect rent faktisk giver linkjuice. Nogen der kan gennemskue det?

  @ Henriette: Jeg er enig med dig. Man kan få meget mere ud af de sociale medier end linkjuice hvis man udnytter det ordentligt. Jeg har lige hørt din samtale med Martin Thorborg, som jeg nu linker til i mit indlæg. Det kan jeg sagtens anbefale til andre der måtte være interesseret i at få det fulde udbytte af facebook og alle de andre.

  • Søren on 19. februar 2009 at 15:00

  @Ruben: Desværre, ingen gratis linkjuice fra Facebook i denne omgang.
  Og der er ikke tale om redirect, men at Facebook laver en kopi af de blogindlæg du sender via rss, og det er så dem der linkes til. Det eneste du opnå ved den lille øvelse er duplicate content – Og det er jo ikke så godt…

  • Ruben on 19. februar 2009 at 15:06

  Jo der er også et link tilbage til den originale post, med et redirect. Men du har nok ret i under alle omstændigheder at der ikke er noget gratis link juice der.

 2. Hej Ruben – jeg læste det lige igennem igen – og google indekserer ikke de personlige profiler, men de indekserer pagesne.

  Så det kommer an på ens definition af linkjuice=)

 3. De kunne da godt lige være lidt flinke at lade Google crawle ens personlige profil 🙂

 4. Ærgeligt at man ikke kan få linkjuice fra google, men heldigvis er der masser af andre steder, der deler juicen:=)

  • Thomas on 25. juli 2010 at 10:35

  Så manuelle posts på væggen af ens page burde også være fint?

  • Ruben on 4. august 2010 at 10:47
   Author

  De giver trafik, men ikke linkjuice. Som jeg skriver i min update øverst i artiklen, så virker tricket ikke.

  • Ellen on 2. februar 2011 at 22:25

  Er der mon nogen der kan oplyse, hvordan man finder ud, hvilke links der giver linkjuice (og hvor meget), og hvilke der ikke gør?
  Mvh Ellen

  • Jan on 30. januar 2012 at 16:01

  Lige en enkelt kommentar mere. Prøv at læse Mikkel DeMibs svar på Amino: http://www.amino.dk/forums/t/116227.aspx?PageIndex=2

  Der er vist al mulig grund til at være aktiv på de sociale medier

  • Ruben on 30. januar 2012 at 19:59
   Author

  Tak for den kommentar. Det er værd at være opmærksom på.

Skriv et svar

Your email address will not be published.