Mystisk trafik fra thebesthosting.org

I går da jeg tjekkede min trafik i Google Analytics, så jeg at jeg havde fået en del klik fra hjemmesiden thebesthosting.org/showthread.php?. Det er jo altid spændende når man har fået trafik fra en ny side, så jeg måtte lige tjekke siden og se hvad de havde skrevet af pæne ord om mig.

Men ak, jeg kunne ikke finde nogen links til min side på thebesthosting.org. Til gengæld var der en hulens masse Adsense-annoncer og andre reklamer, og en besked om at deres forum desværre var nede for tiden.

Jeg googlede thebesthosting og fandt ud af at en del andre havde haft samme oplevelse. Det viser sig at det er en ny form for spam.

På en eller anden måde er det lykkedes dem at få Analytics til at tro at de sender trafik til en hel masse sider. Når webmasteren så tjekker sin Analytics-konto, bliver han nysgerrig og skal lige ind og besøge siden.

Snedigt. Og de er garenteret ikke de eneste der har fundet på det, men jeg er ikke stødt på det før nu.

5 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Det er ikke en ny teknik, jeg havde dog ikke lige tænkt på nysgerrigheds-momentet hos webmastere.

  Jeg har i de seneste par år fået links fra diverse (gerne erotiske) sider til sider jeg ejer, hvor der har været offentlig statistik på, således at der i den offentlige statistik kommer et link til den side hvorpå linket er placeret, som så giver “spammeren” et gratis link. Linket til min side blev fjernet umiddelbart efter.

  En måde at finde offentlige statistikker på, er f.eks. ved at udføre følgende søgning på Google: http://www.google.com/search?hl=en&lr=&safe=off&q=inurl%3Awebalizer+%22Generated+by+Webalizer%22+intitle%3A%22usage+statistics%22&btnG=Search&aq=f&oq=&aqi= (Jeg kan dog ikke anbefale denne strategi).

 2. Referral spam af den type har været udbredt i lang tid, men det er sjældent, jeg har oplevet noget, der slog igennem i Analytics. Det har typisk været alskens mindre sofistikerede statistik-systemer, der let kunne påvirkes på den måde.

  Jeg kan også konstatere i min Analytics-konto, at jeg har haft flittigt besøg fra thebesthosting.org. Håber ikke, at den type teknikker bliver mere udbredte, for de kan godt nok gøre ens Analytics-resultater noget mere snavsede.

  • Kevin on 23. september 2009 at 12:52

  Men det bliver lidt svært for Analytics at sortere sådan noget fra, da det jo er den samme måde at Analytics bruger for at se henviste sider.

  Måske skal man lave en “Report spam” funktion?

  • Ruben on 24. september 2009 at 08:43

  Der er jo en filterfunktion i analytics, men efter min mening er den lidt tung at danse med. En hurtig knap til at filtrere domæner fra, ville være rart

 3. Det var godt at finde et svar på den mystiske trafik fra thebesthosting.org, men trafikken er nu stoppet på min blog. Håber da ikke at denne metode bliver mere udbredt!!

Skriv et svar

Your email address will not be published.