Forskere kan forudsige om dine artikler bliver populære på twitter

Sociale medier kan være fremragende til at skabe trafik til dine hjemmesider, hvis du ved hvordan man bruger medierne ordentligt. Nu har forskere fundet ud af at man kan forudsige hvilke artikler og nyheder der bliver populære på Twitter. Det fortæller Ingeniøren i dag. Det er interessant læsning hvis man interesserer sig for hvordan man får succes med markedsføring via de sociale medier.

Forskerne har kigget på effekten af fire faktorer:

  • Nyhedsmediet der udsender nyheden
  • Emnet
  • Subjektive vs. objektive formuleringer
  • De mennesker og ting, som er nævnt i artiklen

Alene ud fra disse fire faktorer kan forskerne estimere den popularitet nyheden vil opnå med 84 % nøjagtighed.

Desværre viser det sig at nyhedsmediet er den mest afgørende faktor. Det kan man sige er lidt ærgerligt, hvis det er et bestemt medie eller website man vil markedsføre, for så kan så er det en faktor du ikke kan ændre på.

En anden interessant pointe er at det ikke spiller den store rolle om man formulerer sine nyhed subjektivt eller objektivt. Det er egentlig meget rart, for det betyder at man lige så godt kan være ærlig i sine formuleringer i stedet for at lave kunstige anprisninger.

Anyway, læs hele artiklen på ing.dk for at få det hele med, og læs den oprindelige forskningsartikel hvis du er hardcore.