Drop søgemaskineoptimering

For nogle år siden da jeg startede med at tjene penge på mine hjemmesider, læste jeg på andre blogs hvor vigtigt det var at man lavede søgemaskineoptimering. Og så måtte jeg jo hellere gøre det. Jeg brugte en masse tid på at tilmelde min side til indexer og søgemaskiner, sørge for optimeret html, metatags, optimerede linktekster og hvad ved jeg.

I dag laver jeg stort set intet af den slags og jeg tjener mere end nogensinde. Jeg får ofte mails fra nybegyndere som gerne vil have viden om og hjælp til SEO, og mit råd til nye bloggere er: Lad være med at spekulere over det.

SEO-bloggerne skriver konstant om hvor vigtigt deres felt er. Fred være med det – de skal jo tjene deres penge på et eller andet. Men man kan ikke bebrejde uvidende mennesker at de så også tror det er altafgørende for at få succes.

For mig at se er SEO’ere en slags moderne troldmænd. De kan stort set påstå hvad som helst, og så lystrer folk, fordi de ikke forstår en brik om hvad der bliver talt om.

De fleste SEO-tips jeg støder på er baseret på sporadiske eksperimenter, som ikke holder en meter som videnskabelig undersøgelse. Disse tips bliver spredt som kællingesladder over hele blogosfæren. Når nogle søgemaskineeksperter skriver at noget er vigtigt, så må alle de andre eksperter også hellere skrive at det er vigtigt, og pludselig tror alle på at det er vigtigt.

Det vigtigste SEO-tip

Her er det bedste tip til søgemaskineoptimering: Skriv.

Søgemaskinerne skal nok finde din blog uanset om den er SEO’et eller ej. Jo mere indhold der er på din side, des mere er der at finde, og des mere trafik får du. Brug derfor din tid på at skrive, frem for en masse teknisk hokus pokus som måske/måske ikke virker.

8 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Jeg er tilbøjelig til at give dig ret.

  Skal man vælge imellem at bruge 5 timer på at lave en masse link building, eller 5 timer på at skrive en masse godt indhold, så er det helt klart det sidste, der har den største effekt.

  Men ovenstående er kun sandt, hvis man har en søgemaskinevenlig platform (god HTML kode, pæne links osv. osv.) i forvejen, og man har SEO i baghovedet, når man skriver indhold.

  Dygtige SEO folk er gode til at putte makeup på en gris (læs: søgemaskineoptimere et ellers dårligt site), men vil det ikke være bedre at skifte grisen ud?

 2. Jeg har en lidt anden tilgang til at undlade, eller ihvertfald nedprioritere, SEO. Istedet for at fokusere på at søgemaskineoptimere har jeg istedet fokus på den gode brugeroplevelse. Hvis din bruger får det vedkommende leder efter på din side, vil du også hen ad vejen få de links du skal have – eller måske endnu bedre; brugeren vil anbefale din side til venner og bekendte.

  Og så har jeg tiltro til, at Google nok skal finde min side og ranke den i top, efterhånden som de får sporet sig mere og mere ind på hvad der er den gode brugeroplevelse.

  Hvis du vil hjælpe eksterne links på vej, er der i øvrigt ikke noget til hindring for, at du sender dine brugere en mail eller skriver en notits på dit website og efterspørger hjælp til omtale på deres website eller blog. Hvis brugeren er tilfreds med din service vil denne højst sandsynligt gerne sprede budskabet om din tjeneste.

  • Søren on 29. marts 2009 at 20:32

  Hæ Ruben, det var da lidt af en udmelding!
  Selv om jeg sagtens kan følge dine tanker omkring de moderne troldmænd, så er jeg ikke enig i dit råd om, at bloggere ikke skal tænke på søgemaskineoptimering. Jo altså, hvis de ikke vil være godt placeret i søgemaskinerne, så er det da helt fint, men ellers så er de nød til at tænke SEO.
  Tag for eksempel den håndfuld virkelig gode seo-plugins der findes til WP. Er det ikke en god idé at installere dem, og har du ikke selv gjort det?
  Og ja, indhold er godt – Indhold med de rigtige søgeord er rigtig godt!
  Selv om linkbuilding så langt fra er svaret på al SEO, så er det altså ret smart at skaffe sig nogle indgående links til en ny blog, hvis man vil have en forhåbning om, at Googlebot kommer forbi.
  Men du har da fuldstændig ret i, at godt indhold er alfa og omega for en blog. Det er bare så ærgeligt hvis der aldrig er nogen der læser det…

  • Jacob C. on 29. marts 2009 at 20:54

  Jeg synes at du har ret på nogle punkter – men jeg tror dog ikke vi kan komme udenom at man IKKE skal droppe søgemaskineoptimering helt. At mange måske skal tænke mindre over det, tror jeg helt sikkert på. 🙂

  P.S.: Jeg synes altså at dit nye theme er utrolig grimt og mere forvirrende – især pga. at alt næsten er hvidt, også er der mindre “rammer” om tingene – synes jeg. Måske lidt hårdt – men ærligt 😛

  • Ruben on 29. marts 2009 at 21:48

  Tak for jeres reaktioner. Artiklen er bevidst provokerende for at fremkalde nogle kommentarer, og det er lykkedes 🙂

  Jo, jeg laver skam også SEO af mine blogs, og I rammer tilsammen de ting jeg benytter mig af. Lad mig opsummere:

  En god platform (WP er god nok), med gode plugins, som helt passivt ordner en masse SEO for en, og så i øvrigt at tænke i SEO når man skriver.

  Jeg havde helt glemt (tak, Søren (Sprogø)) hvor meget jeg faktisk tænker i SEO når jeg skriver. Det er faktisk det mest aktive SEO jeg laver. Når jeg skriver, er det ikke ualmindeligt at jeg omformulerer mig, så syntaksen i højere grad svarer til søgefraser frem for den syntaks der falder mig mest naturligt (det var måske værd at skrive et indlæg om).

  Nårh ja, og så pæne permalinks, men det er lige så meget fordi de også er, well, pæne.

  Så jo, passiv SEO der tager meget lidt tid, det benytter jeg mig af. Min aktive tid bruger jeg på indhold.

  En ting man skal have i baghovedet ift. mit indlæg, er at jeg er næsten ligeglad med hvilke søgeord folk har fundet min side via. Hvis det er vigtigt for en at ligge højt på bestemte søgeord, er det naturligvis en anden sag.

  • Ruben on 29. marts 2009 at 21:51

  @ Jacob: Tak. Giv endelig los for dine mishagsytringer 🙂 Hvordan skulle jeg ellers vide hvad folk synes om designet hvis ingen siger noget? Jeg arbejder på at finde et bedre tema, så undskyld hvis det skifter lidt frem og tilbage.

  • Jacob C. on 30. marts 2009 at 07:57

  Det skal jeg huske at gøre fremover 🙂 Jeg stødte lige på en masse themes der er okay. Kig eventuelt dem igennem: http://www.booto.net/?p=2369

 3. jeg er helt ny i denne branche har lavet et par mindre sider, jeg starter helt fra bunden af og derfor også med et beskedent budget. jeg har også hørt mange af de fine seo råd, men har tænk at det er for dyrt til mit budget i hvert fald. jeg har selv tilmeldt min side til nogle linkkataloger, det tog noget tid men var gratis, og det var bestemt ikke svært. jeg ville aldrig betale for at få seo på min side, tænker man sig lidt om når man skriver er det rigeligt. min side er steget i pagerank og den ligger okay i google bliver selvfølgelig bedre med tiden. men ingen penge fra mig til de berømte seo eksperter

Skriv et svar

Your email address will not be published.