Belastende søgeord

Normalt er man glad for al den trafik man kan få, også selvom det kommer fra nogle besynderlige søgeord en gang imellem. Den lange hale og alt det der. For et par dage siden valgte jeg dog at tage det usædvanlige skridt at Uoptimere et af mine søgeord.

Sagen var at min side 10000kr.dk rankede godt på søgekombinationer af SU og barsel. Det resultede i at jeg fik en del henvendelser fra gravide studiner som bad om gode råd.

Det er jo fint nok. Det er rart når ens side appellerer nok til folk til at de gider at reagere.

For nylig blev det imidlertid muligt at kombinere sin Google Adsense konto med sin Google Analytics konto, så man kan se hvilke besøgende der klikker på Adsense-annoncerne, og her opdagede jeg et problem: Gravide studiner klikker ikke på Adsense-annoncer!

Ikke et eneste lille klik i månedsvis.

Det kan jo ikke nytte noget. Jeg laver ikke sider for at være frivillig brevkasseredaktør, men for at tjene penge. Så nu har jeg taget konsekvensen og forsøgt at undgå at blive opdaget af gravide studiner i google. Så kan de lære det måske.

Dette illustrerer iøvrigt fint at informationer ikke er gratis – de er reklameindtægtsdrevne.

2 kommentarer

  • John Bakken on 1. maj 2009 at 21:16

  Hej Ruben, normalt elsker jeg at læse din blog, og følger da også med på 10000kr.dk. Men dette indlæg synes jeg er det værste indlæg jeg har set postet længe. En gravid studine kan da også gøre andre end lige andre gravide studiner opmærksomme på din side via mund til mund, jeg ville da bare være glad for flere besøgende ligemeget hvem det var.

  • Ruben on 3. maj 2009 at 11:48

  Jeg er ked af at du synes det er et dårligt indlæg, for jeg synes der er nogle vigtige pointer i det. (Men jeg er da glad for at du kan lide mine andre indlæg)

  Lad mig uddybe: Det var tidskrævende at skrive et ordentligt svar til studinerne, og i sidste ende måtte jeg alligevel altid sige at de måtte henvende sig til deres studiested, da jeg ikke kan tage ansvar for fortolkningen af SU-reglerne.

  I forhold til at skaffe trafik er dette en meget ineffektiv måde at bruge sin tid på. Jeg tror det er ekstremt sjældent at folk gider anbefale en side, bare fordi de har fået en god oplevelse der. På det punkt er folk utaknemmelige.

  Jeg kunne se på min statistik at studinerne ikke klikkede på annoncer, og de surfede ikke videre på min side. De kom for at få serveret informationer, som de dybest set selv kunne finde ved at læse SU-reglerne grundigt, og så skred de igen – ofte uden at sige tak.

  Så kunne jeg selvfølgelig lade informationerne blive stående og trække lidt trafik, og bare lade være med at svare på deres henvendelser. På den måde kunne jeg spilde studinernes tid på at de skrev lange mails til mig. Det har jeg ingen interesse i, og det ville give et dårligt indtryk af min side.

  Moralen er at det er ligegyldigt med flere besøgende hvis de ikke konverterer. I sidste ende er det bundlinjen der tæller – og hvor meget tid man har brugt på at komme dertil.

Skriv et svar

Your email address will not be published.