Tilbage til Tjen penge på nettet

Opret en hjemmeside eller blog

Hvis du har fået en god ide til hvad din side skal handle om, så er det på tide at komme videre med det praktiske arbejde med at oprette en hjemmeside på internettet.

Du skal overveje om du vil starte med et gratis domæne eller om du vil lægge lidt penge på bordet og få dit eget domænenavn med det samme.

Det findes masser af internettjenester som tilbyder plads til din egen hjemmeside helt gratis. Her vil man typisk få tildelt et subdomæne, dvs. at din hjemmeside kommer til at hedde noget i stil med ditnavn.etellerandetfirmasnavn.dk i stedet for ditnavn.dk.

Fordele ved gratis hjemmesider:

  • De er, ja, gratis, ligesom!
  • De kræver typisk ikke så meget teknisk indsigt

Ulemper ved gratis hjemmesider:

  • De lugter af useriøsitet. Det vil derfor ofte være sværere at tiltrække trafik eller reklamer.
  • Mulighederne er begrænsede. Udbyderne har måske begrænsninger på hvordan siden kan se ud, eller hvor stor den må være, eller hvor mange besøgende du må have.
  • Du er ikke herre over siden. Udbyderen kan vælge at lukke tjenesten eller smide din side væk uden varsel hvis de ikke kan lide indholdet.

Konklusion: Brug gratissiderne som prøveklud til at se om det overhovedet er noget for dig. Lad være med at udvikle siden for meget, for hvis du er seriøs omkring at tjene penge, skal du have dit eget domæne, og så er dit arbejde spildt. Her er nogle udmærkede steder hvor du kan oprette en gratis blog:

Hvis er klar til at kaste dig ud i det, så læs hvordan du opretter dit eget domæne.

Sådan får du dit eget domæne

Du opretter dit eget domænenavn, fx www.ditnavn.dk, ved at bestille det hos et webhotel. Der findes en uoverskuelig mængde webhoteller, så man kan let bruge en masse tid på at surfe rundt og sammenligne. For at spare dig for en masse tid, vil jeg anbefale Surftown som jeg selv bruger og er yderst tilfreds med. …

Sådan installerer du wordpress på dit domæne

Hvis du har fulgt mit råd og oprettet webhotel hos Surftown så er det supernemt at installere en wordpress blog. Fra dit kontrolpanel klikker du på Easy-Install > WordPress > Install. Herefter vælger du domæne (hvis du har flere) og hvilken undermappe bloggen skal ligge i; dette skal være tomt hvis bloggen skal ligge på …