Hvad sker der for point sites og cashback sites?

Ikke ret meget, hvis du spørger mig.

For nogle år siden fandtes der ganske få danske cashback sites. Jeg kan huske at jeg selv brugte E-reklamer.dk ret flittigt for år tilbage, som var den eneste side jeg kendte til.

E-reklamer er godt nok for længst væk, men for måske et års tid såden var der vildt mange cashback sider og point sites. Gratis mad, gratis kondomer, gratis voks, gratis mode og hvad ved jeg – bare man samlede lidt point sammen.

Men nu er det slut, eller hvad? Hos de forskellige affiliateprogrammer kunne man score leads på at henvise til disse programmer. Der var et hav af dem – freefood, yomoz, pointshop, lotsmorefree og hvad ved jeg. De er væk nu.

Jeg har henvist en del brugere til Shop2Cash i efteråret. De giver 10 % af henvisningernes optjening. Jeg tjente lidt penge på det, men jo flere jeg henviser des mindre tjener jeg på det.  De sidste to måneder har jeg ikke tjent mere end få kroner.

Hvad er der sket?

Jeg er ikke i branchen, så jeg ved det ikke. Men jeg kan forestille mig at der kom for mange kokke i køkkenet. Pludselig blev der solgt point site scripts her og der, og så kunne alle lige pludselig lave deres gratisdimsedutter.dk site. Men de skulle allesammen slås om de samme kunder.

Samtidig var der nok en del brugere der ikke helt forstod hvordan internettet hang sammen. Jeg har fået en del brok fra brugere, som sagde at det og det point site ikke virkere, fordi de havde slået cookies fra, eller forsøgt at udnytte det samme tilbud som de allerede havde benyttet på 3-4 andre sites.

Samtidig var der nok mange der blev trætte af møjsommeligt at samle hundredevis af point for at få til en lille pose slik eller lignende. Der er frygteligt langt til gratis PS3’er, iPods, mobiltelefoner osv. som der blev reklameret for.

Er det besværet værd?

Ja, det er vel det man spørger sig selv om, både som bruger og ejer af et point site. Jeg orker i hvert fald hverken at bruge dem eller reklamere for dem som jeg gjorde tidligere.

Er der nogen der kører point sites med succes?