Så meget tjente jeg på nettet i januar

Så er januar gået, og som jeg lovede på 10000kr.dk i starten af januar, vil jeg fortsætte med at fortælle om hvor meget jeg tjener på nettet her på Araknosofi.

Da januar plejer at være min bedste måned indtjeningsmæssigt, havde jeg regnet med at denne januar ville slå min personlige rekord på 8.453 kr.  i november måned. Det kom jeg ikke til, og man må sige at jeg hurtigt er blevet forvænt med en høj indtægt, for for første gang i et halvt år, synes jeg at måneden har været lidt skuffende.

Her er tallene:

Google Adsense: 4.959 kr.
Adservice: 2.121 kr.
Sponsorcar: 1.784 kr.
Partner-ads: 1.129 kr.
Euroads: 382 kr.
MikkelsenMedia: 363,03 kr.
Tradedoubler: 363,03 kr.

Udgifter: -3.088 kr.

I alt et overskud på  8.013 kr. Og ja, så er man da en snotforkælet unge hvis man er skuffet over det, for det er jo stadig et ret pænt resultat.

Det der har skuffet mest, er at jeg har satset lidt mere på at købe reklame for 10000kr.dk, hvilket ikke har haft den effekt, jeg kunne tænke mig. Reklameudgifterne har således været væsentligt højere end de sidste måneder, men den ekstra satsning har kun lige tjent sig selv hjem, uden at give større overskud.

Og nej, det er ikke en skrivefejl at MikkelsenMedia og Tradedoubler begge har givet 363,03 kr.! Det er et kosmisk numerologisk sammentræf 😉

Affiliateprogrammet Adservice har klaret sig rigtig godt. Dem har jeg ellers ikke så mange erfaringer med endnu, men de har givet fire gode leads a 500 kr. + det løse.

MikkelsenMedia er jeg også helt vild med. Selvom det ikke er mange penge, så er det fuldstændig gratis, da jeg bare linker til deres autogenererede indhold. Det er nemme penge, som jeg har planer om at udnytte bedre fremover.

Araknosofi

Ja, denne side er jo helt ny. Jeg har ikke gjort meget for at få penge ud af den. En enkelt adsenseblok har jeg sat ind, og den har givet 8 $ på et par uger. Ikke noget der rykker på min privatøkonomi, men det er da sjovt at have mere end 10000kr.dk som indtægtskilde.

Til gengæld er det rigtig sjovt at lave denne side, og jeg er kommet i kontakt med en masse nye mennesker. Så tak til alle jer der har vist interesse og kommenteret på mine indlæg.

Fremtidsplaner

Jeg er lige startet som ph.d.-stipendiat, hvilket er fantastisk spændende og kommer til at tage rigtig meget af min tid. Så udviklingen af mine internetprojekter kommer til at gå langsomt fremover, men jeg slipper det ikke helt. Det er en fin måde at slappe af på fra de mere højflyvende tanker; nogle løser sudokuer – jeg laver affiliatemarketing.

Jeg har købt domæner til et par andre projekter som jeg har liggende i skrivebordsskuffen, og som jeg udvikler stille og roligt. Der kommer til at gå lidt tid før der kommer penge ud af det, og et par af siderne er slet beregnet til at tjene reklamekroner på, men er mere tænkt som en slags personlig branding. Men mon ikke de dukker op før eller siden i min indtjeningsrapport?

Du kan se tidligere indtjeningsrapporter på blog.10000kr.dk.

8 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Det ser da helt fornuftigt ud. Grundet finanskrise og andre udefrakommende faktorer tror jeg at januar i år vil være dårligere end de foregående år. Det tror jeg også du kan tage med ind i dine beregninger.

  • Ruben on 2. februar 2009 at 20:27

  Det er fuldstændig rigtigt. Mange af mine adsense annoncer har været lånetilbud, og de er svundet meget ind. Og dem der er tilbage, har sænket prisen.

  Når gennemsnitsindtægten falder, så sænker jeg også prisen på de annoncer jeg selv har kørende, og så ruller det jo som en omvendt snebold der bliver mindre og mindre.

  • miss_amalie on 3. februar 2009 at 08:28

  Vær opmærksom på, at de fleste programmer forbyder dig at fortælle andre om din indtjening (herunder ihvertfald MikkelsenMedia og Google AdSense).

  MikkelsenMedia ved jeg kun fordi jeg ekstraordinært har læst deres betingelser – de andres betingelser har jeg ikke læst. Men mon ikke de har en lignende betingelse?

  • Ruben on 3. februar 2009 at 08:49

  Jeg læser som regel programmernes betingelser (før eller siden). Google skriver explicit:

  “Du har imidlertid ret til at offentliggøre det korrekte beløb for Googles bruttobetalinger til dig i henhold til Programmet.”

  Så ingen fare. Jeg har ikke set at MikkelsenMedia skriver noget om det. Det vil jeg da lige tjekke op på. Men tak for advarslen.

 2. Først og fremmest; stort tillykke med indtjeningen.
  Og så lige et par spørgsmål. Hvor mange timer har du ca. brugt på dine projekter i januar månde? Og hvad går dit ph.d. projekt ud på?

  • Ruben on 3. februar 2009 at 23:09

  Jeg tager ikke rigtig tid på hvor meget jeg arbejder. Det er noget jeg hygger mig med og slapper af med om aftenen, blandet op med alt muligt andet. I perioder arbejder jeg mere intenst med det.

  Mit ph.d.-projekt handler kort fortalt om at undersøge hvornår, hvordan og hvorfor vi sjusker når vi taler, bl.a. så man kan forklare det til en computer, som så vil være bedre i stand til at omsætte almindeligt talesprog til tekst. Det har ikke så meget med internetmarketing at gøre 🙂

 3. Årh, med lidt god vilje kunne det godt være interessant for søgemaskinerne, at være bedre til at tolke det talte sprog. Dermed ville de være bedre til at forstå hvad folk rent faktisk søger efter.

  • Ruben on 4. februar 2009 at 20:12

  Faktisk kunne det godt være spændende hvis google var i stand til at lave talegenkendelse. Hvis man bare kunne forstå en brøkdel, kunne de fx finde keywords i lydfiler og film.

Skriv et svar

Your email address will not be published.