Så meget tjente jeg på nettet i februar

Det har allerede været marts i syv dage, så jeg er lidt sent på den. Der er ikke de store historier at fortælle fra februar, så lad mig lige starte med tallene (med ændringer ift. januar):

 • Google Adsense: 3.435 kr. (-1.524 kr.)
 • Div. Affiliatenetværker*: 5.131 kr. (+763 kr.)
 • Sponsorcar: 1.860 (+76 kr.)
 • Udgifter: 2.779 kr.
 • Overskud: 7.647 kr.

(* Adservice, Euroads, MikkelsenMedia, Tradedoubler og Partner-ads.)

Jeg har oplevet et betydeligt fald i adsense-indtægterne i februar. Det skyldes ikke færre besøgende eller dårligere ctr, men simpelthen et fald i klikpriserne.

Jeg mistænker først og fremmest en finanskrise-effekt. Jeg annoncerer selv en del gennem adwords og har oplevet at trafikken er blevet billigere, så der må ganske enkelt være mindre konkurrence blandt annoncørerne, hvilket har ført til et prisfald. Dette prisfald ser i øvrigt ud til at fortsætte i marts.

Mine høje udgifter skyldes først og fremmest en større a conto indbetaling og årsabonnement til mit webhotel, og det svarer altså ikke til månedens reelle udgifter.

Det er stadig 10000kr.dk der trækker det store læs, men jeg er dog så småt begyndt at få lidt ind på Araknosofi.dk også (i omegnen af 500 kr. eller så).

Spændende ting i Marts

Selvom der ikke er sket det store i februar, så har jeg fået startet et par nye projekter, som jeg glæder mig til at fortælle om næste måned. Jeg har startet et par nye websites i starten af måneden, men først og fremmest er jeg begyndt at eksperimentere en del med at købe trafik, dels til mine sider og dels direkte til mine affiliatelinks, hvilket lige nu ser ud til at give et pænt boost til min indtjening.

Forvent nogle indlæg om dette i den kommende tid, og så er der forhåbentlig en lidt mere spændende indtjeningsrapport i starten af april.

6 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  • Brian on 21. marts 2009 at 03:54

  Jeg vil starte med at rose dig for din side – det bliver nok ikke sidste gang jeg besøger den.

  Det kunne være meget sjovt at vide hvor meget tid du bruger på udvælge annoncer og kampagner pr. måned.

  • Ruben on 22. marts 2009 at 22:14

  Tak for rosen 🙂 Det er rart at det kan bruges til noget.

  Jeg bruger meget lidt tid på at udvælge annoncer. Jeg får selvfølgelig en masse mails om nye kampagner fra de affiliatenetværker jeg er med i. Jeg tjekker dem, og hvis der er nogle interessante kampagner, så kommer de på, men det er sjældent at jeg skifter ud. Bannerannoncer giver ikke så meget, så det er ikke værd at spekulere så meget over.

  Ellers kører jeg mest med adsense, og det sørger jo selv for at udvælge annoncer, så det bruger jeg ikke tid på.

  • Janno on 24. marts 2009 at 09:20

  Hej Ruben

  Jeg har spændt fulgt med i din serie om indtjening, og glæder mig som et lille barn til marts udgaven…
  Jeg glæder mig fordi jeg har set at du har fået sitelinks på “tjen penge” og det må alt andet lige give flere besøgende, og flere penge i kassen forhåbentligt…

  Måske du kunne skrive lidt om hvorvidt det har givet et boost i antal besøgende?
  Har hørt rundt omkring at det gir 40-60% øgning i trafik…

  Tusind gange tillykke, håber du snart tjener nok til at det kan blive din levevej…

  Mange hilsner

 1. Hej Ruben,

  Fantask side du har her, det skal du have meget ros for 🙂 og det har helt sikkert givet mig ros for at komme i gang selv.

  Den indtjening du skriver om, er det alene på denne side, eller inkl. det flere ? og i så fald hvor mange ?

  Mvh
  Stig

  • Ruben on 24. marts 2009 at 16:10

  @Janno: Tak for kommentaren. Det er rart at høre når nogen synes det er spændende at følge med.

  Jeg tror faktisk at jeg har haft sitelinks et stykke tid. Jeg ved faktisk ikke om det giver mig ekstra besøgende, men i hvert fald ikke 40-60 %. Jeg tror de fleste der søger på “tjen penge”, vil besøge siden uanset hvad. Om det giver ekstra trafik, er nok meget afhængigt af typen af søgeord.

  • Ruben on 24. marts 2009 at 16:14

  @ Stig: Tak for rosen. Min indtægt er indtil nu primært kommet fra min side http://www.10000kr.dk. Jeg er så småt begyndt at søsætte nye indtægtskilder. Dem fortæller jeg om løbende.

  Sørg for at læse min månedsopgørelse i starten af næste måned. Der får du mere at vide 😉

Skriv et svar

Your email address will not be published.