Så mange penge tjente jeg i marts

Sidste måned lovede jeg at min rapport for marts ville blive mere spændende end for ferbruar, og det løfte kan jeg godt holde.

Jeg har startet to nye sider, og så har jeg eksperimenteret med PPC-marketing. Det er primært det sidste der har givet et pænt boost til min indtjening.

Her er tallene ( med ændringer ift. februar):

 • Google Adsense: 3.569 kr. (+134 kr.)
 • Netværker*: 20.059 kr. (+14.928 kr.)
 • Andet: 1.330 kr. (-530 kr.)

* = Euroads, MikkelsenMedia, Adservice, Partner-ads

Udgifter:

 • Annoncering: 12.372 kr.

Samlet overskud: 12.586 kr. (+4939 kr.)

Endnu en gang må jeg understrege at dette er min fritidsbeskæftigelse. Og lad mig lige sætte det lidt i perspektiv: 12.500 kr. svarer næsten til et dårligt betalt fuldtidsarbejde, eller en halv månedsløn for et mere almindeligt betalt arbejde, og det svarer nogenlunde til hvad man får i arbejdsløshedsdagpenge fra a-kassen. Således kan jeg roligt spare de ca. 4000 kr. det koster om året at være medlem af den billigste a-kasse.

PPC-marketing

Som nævnt har jeg eksperimenteret en del med PPC-marketing (pay per click), altså fidusen med at købe klik fra fx facebook og adwords, enten direkte til mine affiliate-links, eller til en af mine sider hvor jeg omtaler et eller andet produkt.

Dette er den væsentligste årsag til den kraftige stigning i både indtægter og udgifter. Samlet set har jeg brugt ca. 11.000 kr. på annoncering, hvilket har givet mig ca. 15.000 kr. i indtægter, altså et overskud på 4000 kr.

Det er en snæver margin, og det er ikke altid let at få det til at balancere. Det er også en ustabil indtægt, da det afhænger af om der er nogen kampagner tilgænglige som jeg kan finde ud af at sælge. Jeg vil skrive mere om mine erfaringer i kommende indlæg.

Mine sider

Det er stadig 10000kr.dk der trækker det største læs. Araknosofi har igen givet små 500 kr. i overskud, men jeg har heller ikke gjort meget ud af reklamerne. Og så har jeg tjent ca. 200 kr. på min nye side Gratis ting.

Andet

Det er superrart at sprede sine intægter lidt ud. Tidligere var det næsten kun Sponsorcar og Adsense-annoncer på 10000kr.dk jeg tjente på. Nu tjener jeg så småt på flere sider, og affiliatenetværkerne betyder mere og mere. Det gør mig mindre afhængig af den enkelte annoncør.

Jeg overvejer at droppe rapporterne fremover, da der er temmelig personlige oplysninger at løgge ud på nettet. Min vigtigste pointe har været at dokumentere at man kan tjene penge på nettet, og det er lykkedes.

I stedet vil jeg lægge mere fokus af at fortælle om effekten af enkeltstående tiltag. Det er jo fint nok at læse om at jeg tjener så og så meget, men det er måske mere interessant at læse om hvordan man selv kan komme til det.

4 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Spændende at høre, og ærgeligt at du vil stoppe med rapporterne. Forståeligt nok, men det er en af de ting, der er spændende at læse om.

  Især kunne jeg godt tænke mig lidt detaljer i indtjeningen fra de forskellige affiliate netværk. Synes det er lidt svært at vurdere hvilket man bør kaste sig over.

  PPC-marketing, tror jeg, kræver at det bliver skaleret kraftigt op. Men så er der også hurtige, nemme penge at tjene. Men der er også stor risiko: Holder man ikke et vågent øje med det konstant, risikerer man pludseligt at økonomien bag det falder sammen.

  • Ruben on 7. april 2009 at 10:06

  Grunden til at jeg ikke går så meget i detaljer med hvor meget jeg tjener på det enkelte affiliatenetværk, er at det svinger utrolig meget. Det afhænger af hvilke kampagner de har, og jeg skifter meget mellem de forskellige netværker.

  Tjek evt. min sammenligning af de forskellige programmer her: https://araknosofi.dk/affiliateprogrammer/pristjek-pa-danske-affiliateprogrammer/

  Jeg kan godt mærke at mine rapporter er populære. De dukker nok op i en eller anden form også i fremtiden.

  Og ja, PPC er en risikabel affære. Man har mange penge ude at svømme. Efterhånden er jeg ikke så bange for at smide nogle penge efter en kampagne for at se om den virker. Det har jeg tabt på nogle gange.

  Det minder mig på mange måder om de gode gamle dage hvor vi var mange der tjente penge på casinobonusser. Man taber og vinder, men man vinder som regel mere end man taber.

  • Ole on 11. juni 2009 at 13:11

  Ingen Sponsorcar mere? Eller hører de til under “andet”?

  • Ruben on 11. juni 2009 at 13:36

  Ja, de er røget under ‘andet’ i denne rapport. Min indtægt på sponsorcar er faldet kraftigt. Sådan er det. Hvis man bliver ved med at reklamere for det samme, når man nok et eller andet naturligt mæthedspunkt.

Skriv et svar

Your email address will not be published.