Her tjente jeg mine penge i 2009

Jeg har gennem tiden anbefalet mange forskellige affiliateprogrammer, men når alt kommer til alt, hvad er det så for nogle programmer jeg rent faktisk benytter?

Nu hvor året går på hæld, kan jeg tydeligt se at der er få programmer jeg rent faktisk benytter, mens de øvrige får meget lidt opmærksomhed. Her er en oversigt over de bedste og værste affiliateprogrammer i 2009, set med mine øjne. Jeg oplyser ikke de specifikke beløb, men jo højere oppe på listen, des bedre har programmet klaret sig.

Topprogrammer: Tjent over 20.000 kr. i 2009:

 • Google Adsense
 • MikkelsenMedia
 • Adservice
 • Euroads

Middelprogrammer: Tjent 1.000-5.000 kr. i 2009:

 • Sponsorcar
 • Partner-ads
 • Tradedoubler
 • Shop2Cash

Bundprogrammer: Tjent 0-1.000 kr. i 2009:

 • IQ Medier
 • EtailMedia
 • MM Medier – 0 kr.
 • Webgains – 0 kr.
 • Guava – 0 kr.
 • Double – 0 kr.
 • Adfair – 0 kr.

Det er næppe nogen overraskelse at Adsense har klaret sig bedst. Mikkelsen og Adservice kommer dog ikke langt efter. Det skyldes primært at de programmer har kunnet tilbyde de bedste priser på kampagner, og derfor er blevet benyttet meget.

Der er en tydelig afstand mellem topprogrammerne, som har skaffet en mærkbar indtægt, og mellemprogrammerne, som mest har tjent penge i forbindelse med nogle eksperimenter (som ikke nødvendigvis har givet overskud), eller pga. enkelte unikke kampagner.

På det seneste har jeg fundet nogle goder programmer hos IQ medier og Partner-ads, så de kommer formodentlig til at kravle op ad listen i 2010.

De røde programmer i bunden af listen har ikke kunnet trække en krone hjem i løbet af året. Jeg har holdt øje med dem, men jeg har ikke fundet noget interessant. De tilbyder ikke noget unikt, og deres priser er for lave. På min oversigt over anbefalede affiliateprogrammer ryger de derfor ned i gruppen ‘ikke anbefalet’. EtailMedia er vel at mærke tæt på at ryge ned i denne gruppe, men jeg har ikke opgivet håbet med dem endnu.

Det var vist det for 2009. Jeg ønsker alle et godt nytår.

13 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Top Naise oversigt!

  Jeg er overrasket over, at MM ligger så meget højere end f.eks. TradeDoubler.

  Du er selv lidt inde på det i posten, men indtjening er jo relativ i forhold til, hvor meget du har brugt et givent program. Når du skal lave en vurdering af et program, ville det så ikke være bedre at regne indtjening per visning ud istedet (eller noget i den stil)? Så du kan vurdere, om et program har uudnyttet potentiale?

 2. Jeg har selv gode erfaringer med Etailmedia, så dem vil jeg anbefale dig at tage et ekstra kig på, bl.a. fordi de har nogle fine unikke kampagner.

  • Ruben on 30. december 2009 at 10:17
   Author

  Jeg laver selvfølgelig en løbende vurderdering hvilke annoncer og netværker der virker godt. Jeg er ikke fanboy af Mikkelsen eller Adservice – det er bare dem der har performet bedst og derfor er de blevet brugt meget.

  Tallene er ikke en afspejling af hvor meget man kan tjene på det ene eller andet netværk. Det er en afspejling af hvilke netværker jeg er endt med at bruge efter mange tests.

  Det handler selvfølgelig også meget om personlige præferencer. Hvilke annoncetyper man kan finde ud af at tjene penge på, hvilke websites man har, eller hvilken type annoncering man bruger osv.

  Man kan ikke give en objektiv vurdering af hvilke programmer der er bedst. Min oversigt skal ikke tages for mere end hvad det er. Det ville virke bedre hvis der var otte-ti stykker der lavede en tilsvarende oversigt 🙂

  @ Søren: Det undrer også mig at jeg ikke kan tjene penge på Tradedoubler. Der er så meget potentiale, og det er nogle professionelle annoncører. Men sådan har det været år for år. Jeg tjener næsten aldrig noget på dem.

  @ Bjarke: Tak for tippet. Jeg vil give EtailMedia en chance mere. Jeg har kun brugt dem lidt i året.

  • Ulrik on 30. december 2009 at 17:50

  Udemærket oversigt. En specificering af de enkelte indtjeningsmedier havde dog været ideelt, ved denne slags sammenligning.
  Vil du røbe hvilke hjemmesider du har kørt disse programmer på?

  • Ruben on 16. januar 2010 at 09:39
   Author

  Ja, det er primært http://10000kr.dk og http://pandemonium.dk.

  • Jonas on 19. august 2010 at 08:08

  Hej
  Fin side du har! Jeg har kigget rundt, og kan ikke finde nye opdateringer af dine reklame indtægter det sidste stykke tid. Hvad kan det skyldes? Må man egentligt gerne oplyse om hvor meget man tjener gennem adsense, for det virker da til at være yderst interessant for læseren?

  Spændende reklame du har på siden, den vil jeg lige kigge nærmere på;-)

  • Ruben on 19. august 2010 at 22:16
   Author

  Det er jo lidt private oplysninger at lægge på nettet, så det er kun noget jeg smider en gang imellem som hints om hvilken størrelsesorden jeg bevæger mig i.

  Man må gerne fortælle hvor meget man tjener på adsense, men der er nogle restriktioner på hvilke detaljer man må give om klikpriser og klikrater. Jeg kan ikke huske dem lige nu, men det fremgår klart af deres terms hvad man må.

 3. Det ville være meget interessant at vide hvor mange besøgende du i gennemsnit har pr månede eller dag på 10000kr.dk og Pandemonium.

  • Ruben on 28. august 2010 at 11:05
   Author

  Den sidste måned har jeg haft ca. 10000 besøgende. Aktiviteten er dog generelt noget højere uden for sommersæsonen.

  • Ole on 23. november 2010 at 14:23

  Jeg ved godt det er et lidt gammelt indlæg men jeg er æoge faldet over bloggen

  10000 besøgende om måneden synes jeg er et meget imponerende antal, er det opnået helt uden betalt markedsføring ?

  hvor længe har du været om at bygge det besøgsantal op ?

  • Ruben on 18. december 2010 at 22:54
   Author

  Nej jeg får et par tusinde besøgende via betalt markedsføring (partner-ads og adwords). Siden er snart 6 år gammel, mener jeg.

 4. Hej, jeg tænkte på om du ville tro jeg havde en chance for at komme op, jeg har lavet en side der hedder http://indkomstonline.dk/ som også handler om hvordan man tjener penge, er dog lige startet, så har du nogle gode fif til hvodan jeg kommer frem i søgemaskinerne uden at betale alt for meget :D?

  • Ruben on 11. januar 2011 at 09:59
   Author

  Hej Simon. Umiddelbart vil jeg sige at der skal arbejdes en hel del med dit design før nogen vil benytte siden. Start med at skifte til mørke bogstaver på lys baggrund. Kig på nogle af de hjemmesider du synes er pæne, og prøv at lave noget lignende.

  Du kan begynde med de tips til søgemaskineoptimering der er her: http://da.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8gemaskineoptimering

Skriv et svar

Your email address will not be published.