Konkrete eksempler på PPC-marketing

Jeg er i sommermodus, så jeg får ikke gjort meget ved mine onlineaktiviteter. Det betyder også at jeg ikke kører nogle PPC-kampagner for tiden. En god PPC-kampagne kan være indbringende, men det kræver en jævn overvågning, og det har jeg ikke tid til i denne sommer. I stedet vil jeg fortælle lidt om de PPC-kampagner jeg har tjent på i løbet af foråret.

Nu er man i sagens natur ikke meget for at fortælle om sine PPC-kampagner, for så går alle andre ud og gør det samme, og så er kampagnerne lige pludselig ikke så attraktive. Men lige nu hvor jeg ikke kører nogen kampagner, kan jeg jo godt tillade mig at dele et par fiduser.

Case 1: Surveys

Jeg har reklameret en del for de hersens surveys fra Euroads, som egentlig bare er reklame i spørgeskemaforklædning. Euroads har altid nogle stykker af disse surveys kørende, og jeg har afprøvet en del af dem i løbet af foråret.

Til disse har jeg udelukkende købt klik hos Facebook adverts. Jeg har naturligvis eksperimenteret en del med klikpriserne. For at tjene mest muligt pr. tidsenhed, skal man optimere følgende regnestykke:

indtjening pr. tidsenhed = (antal klik/tidsenhed)*(CPC – klikpris)

Eller sagt med ord: Højere klikpris giver flere besøgende, men lavere overskud pr. klik; det optimale er der hvor antallet af besøgende gange overskud pr. besøgende er maksimal.

Man kan naturligvis gøre noget for at optimere CPC og antal klik, bl.a. ved at lave den helt perfekte reklametekst der får folk til både at klikke på reklamen og efterfølgende købe produktet, men det synes jeg ikke er så nemt at have med at gøre.

Nå, sniksnak, hvad har jeg tjent?

Over ca. to måneder købte jeg klik for ca. 16.500 kr. og tjente 21.541 kr., altså et overskud på ca. 5000 kr. Godt nok til at være sjovt, hvis man har tid til det.

Dog er det temmelig mange penge at have ude at svømme. Hos Facebook betaler man dag for dag, men Euroads sender pengene med to måneders forsinkelse. Det kræver altså en vis likviditet og ikke mindst tillid til affiliateprogrammet.

Case 2: Aktiespillet

Børsens magasiner og Berlingske korte i foråret et aktiespil. Hos MikkelsenMedier kunne man få næsten 15 kr. for at få folk til at deltage. Det er en usædvanlig høj pris at få for noget der ikke koster penge.

Man måtte ikke reklamere med affiliatelinket direkte i Google Adwords eller Facebook eller lignende, så stedet skrev jeg et blogindlæg om spillet og linkede til det derfra, og så købte jeg trafik til mit blogindlæg. Det er der nemlig ingen der kan forhindre mig i.

Det er lidt vanskeligere at regne ud hvad jeg tjente på det, for jeg fik naturligvis en del signups fra de almindelige besøgende på min blog. Omvendt var der måske en del af den trafik jeg købte, der surfede rundt på min side og således gav mig en indtægt på andre punkter.

Jeg købte klik hos Google Adwords for 971 kr. og jeg tjente anslået 1600 kr. på kampagnen, altså et overskud på 600 kr. i løbet af ca. 14 dage.

To metoder

Som man kan se er det to forskellige måder at lave PPC-kampagner på: Trafik direkte til affiliatelinket, eller indirekte til en hjemmeside, minisite, blogindlæg el.lign.

Jeg kunne aldrig drømme om at belemre mine normale besøgende med surveys, så her er det en fordel at jeg kan tjene penge på noget som jeg egentlig ikke har lyst til at blive associeret med.

Omvendt kan jeg ret godt lide den sidste metode. Den er med til at øge trafikken til din side. Du skal ikke vente på at din annonce bliver godkendt, eller evt. afvist. Det kræver godt nok lidt arbejde at lave en minisite eller et blogindlæg, men til gengæld bliver det ved med at være der og trækker trafik i lang tid fremover.

Det er naturligvis ikke enten eller. Man kan fint bruge begge metoder. De har hver deres fordele og ulemper. På den anden side af sommeren tager jeg nok hobbyen op igen, og så kommer der flere historier.

Fortsat god sommer.