Adservice callback for begyndere

Adservice Media har en funktion der hedder callback. Denne funktion kan bruges til automatisk at hente statistikinformationer fra din Adservice konto over i et andet system. Det kan fx bruges hvis du

  • deler dine enorme indtægterne med subpartnere og gerne vil lave et system hvor hver enkelt kan logge ind og se hvad de har optjent.
  • kunne tænke dig at lave et cashback system eller point site hvor du belønner brugerne for at benytte affiliate tilbud.
  • gerne vil have automatisk besked hver gang du skaffer et lead, i stedet for gang på gang forgæves at logge ind på din konto.
  • eller som jeg, gerne vil lave et program der viser dig dagens indtjening fra alle dine affiliateprogrammer på en gang, uden at du behøver at logge ind på et hav af sider flere gange dagligt.

I Adservices eget system er der pt. en meget sølle forklaring som åbenlyst er skrevet af en tekniker, for det er komplet uforståeligt hvis man ikke har prøvet det før. Så her er en lille guide til hvordan man kommer i gang med at forstå hvordan det fungerer.

Jeg gør det med PHP. Hvis du ikke ved noget om PHP, kan du bare kopiere koderne, men hvis du vil noget på nettet, er det måske under alle omstændigheder en god ide at lære en smule PHP.

Sådan fungere Adservice callback

For at få callback funktionen til at fungere, skal du logge ind på din Adservice konto, klik Adservice Tools > Callback. Her skal du indsætte en callback url, lad os i første omgang sige at den skal hedde http://minfedehjemmeside.dk/test.php.

Hver gang du genererer et lead hos Adservice, sørger de for at kalde den url du har angivet. Det er så din opgave at få http://minfedehjemmeside.dk/test.php til at udføre noget interessant hver gang den bliver kaldt på, fx kunne filen test.php indeholde denne kommando:

<?php
mail("[email protected]","Tillykke!","Du har genereret
et lead!","from:[email protected]");
?>

Så får du en mail med teksten “Tillykke! Du har genereret et lead!” hver gang du har genereret et lead, og så kan du skynde dig ind på din konto og se hvad du har tjent.

Lidt federe, tak!

Ok, det er ikke verdens mest brugbare funktion. Du vil gerne sikkert have informationer om hvad slags lead, hvor meget det er værd, og så vil du gerne gemme det på en eller anden måde så det kan bruges i et andet program.

Adservice stiller nogle tags til rådighed, fx (se dem alle på Adservice.dk):

  • [LEADSTAMP] – hvornår er leadet genereret?
  • [CAMPTITLE] – hvilken kampagne er det fra?
  • [AMOUNT] – hvor meget er leadet værd?

Ved at benytte disse tags, kan du bede Adservice om at medsende disse informationer når de kalder din url, og hvis du er snild, ved du hvordan du trækker informationer ud af en url og ind i et script. Men for at demonstrere:

I stedet for callback url’en http://minfedehjemmeside.dk/test.php indsætter du url’en http://minfedehjemmeside.dk/test.php?tidspunkt=[LEADSTAMP]&kampagne=[CAMPTITLE]&indtjening=[AMOUNT]

Betegnelserne tidspunkt, kampagne og indtjening kan du kalde hvad du vil, men tagsene skal stå som de står her. Så sørger Adservice for at erstatte disse tags med de pågældende informationer for leadet.

I dit php-script i filen test.php henter du disse informationer ind fra url’en med $_GET-funktionen, sådan:

<?php
$tidspunkt = $_GET['tidspunkt'];
$kampagne = $_GET['kampagne'];
$indtjening = $_GET['indtjening'];
?>

Og så kan du udbygge dit script med

<?php
mail("[email protected]","Tillykke!","D. $tidspunkt har tjent $indtjening kr. på kampagnen $kampagne!","from:[email protected]");
?>

Så får du en mail med teksten “Tillykke! Du har d. 2011-07-24 14:40:09 tjent 4.00 kr. på kampagnen Giv os din mail og Vind” eller hvad det nu kan være.

Gem dine leads i en tekstfil

Hvis du ikke bare vil have en mail, kan du naturligvis gemme det i en database eller en tekstfil eller hvad du nu ønsker og hvad dine evner rækker til, fx

<?php
$minfil = "indtjeningfraadservice.txt";
$fh = fopen($minfil, 'r+');
$nytlead = "$tidspunkt;$kampagne;$indtjening\n";
fwrite($fh, $nytlead);
fclose($fh);
?>

Så gemmes alle leads på din egen server i filen indtjeningfraadservice.txt. Jeg vil herfra indtil videre overlade det til din egen kreativitet at finde ud af hvad du stiller op med det.