Vil du gerne tjene penge på CFD-handel?

Hvis du aldrig har forhandlet aktier førhen, så kan du sikkert godt sidde nu og føle dig helt på bar bund. CFD-handel er en type handel, hvor du ikke som sådan investerer direkte på markedet. I stedet for decideret at forhandle aktier sidder du nemlig og holder øje med udviklingen af markedet via finansielle instrumenter. 

CFD-handel kan på en måde anses for de store drenges klub, når det kommer til daytrading. Hvis man er en ganske almindelig privatperson, som køber og sælger aktier, så anses man for en daytrader. Det er fuldstændigt muligt for en daytrader at tjene penge på CFD-handel, men det kræver, at man holder tungen lige i munden, og at man har nogenlunde styr på almindelig daytrading først.

Hvad er CFD-handel?

CFD står for Contract For Difference og er ganske enkelt et finansielt instrument, som spejler selve aktiemarkedet. En CFD kunne for eksempel være DAX eller Dow Jones. Når du forhandler CFD, forhandler du altså på dette underliggende plan. Daytradere kan sagtens forhandle på dette plan, og det kan faktisk være yderst lukrativt, hvis man ved, hvad man foretager sig.

Det skal dog også nævnes, at CFD-handel ikke er helt ligetil. Hvis du gerne vil finde ud af, hvorvidt cfd handel er noget for dig, kan ETXCapital lære dig mere om konceptet. ETXCapital har masser af fornuftig og hjælpsom information om CFD-handel og mange andre aspekter af aktie- og børshandel for både den nye og den garvede daytrader. Som udgangspunkt er det dog godt at have nogle års erfaring som daytrader i baglommen, inden man forsøger sig med CFD-handel.

Fordele ved CFD-handel

Hvis man endelig er klar til at forhandle CFD, så skal man selvfølgelig nyde godt af de fordele, som der er ved CFD-handel. En klar fordel ved handel med CFD er, at det kan gøres relativt billigt. Du kan gå i gang med CFD-handel med meget små beløb, og til gengæld er handelsomkostningerne ligeledes meget lave.

På denne måde minder CFD-handel meget om Futures-markedet, selvom Futures er mere direkte. CFD bliver desuden betydeligt mere sikkert, hvis man har en broker, som kan garantere et stop-loss. Et stop-loss er ganske enkelt en sikkerhedsforanstaltning, som gør det muligt at komme ud af en CFD-handel hurtigt, hvis det bliver tydeligt, at der bliver et tab (et ”loss”, på engelsk).

Ulemper ved CFD-handel

CFD-handel er så absolut noget, som man skal have styr på, inden man går i gang. CFD-handel er lidt mere indviklet end ”almindelig” handel med aktier, så det er ikke anbefalet for begyndere at forsøge sig med CFD-handel. Man skal have styr på forskellige finansielle instrumenter såsom DAX eller Dow Jones, hvis man vil forsøge sig med det. Som nævnt foroven er det desuden muligt at tabe mange penge på CFD-handel.

Hvis man er villig til at investere i en ordentlig broker, kan man dog komme helskindet rundt om denne ulempe. Ligegyldigt hvad er det dog bedst, hvis man indstiller sig selv på, at man kan tabe relativt store summer penge på CFD-handel i forhold til andre typer af handel.