Hvor meget vil du knokle for at tjene 1 kr. om dagen?

Interessant indlæg på antphilosophy.com: Mikael skriver om at han har regnet ud at han i snit tjener 1 kr. om dagen for hver artikel han skriver på sine websites.

Pointen er at 1 kr. om dagen er 365 kr. om året, eller 1461 kr. på fire år. Hvis du bruger en time på at skrive en artikel, er dette altså den timeløn du får for det. Hvis du kan nå at skrive fire artikler på en time, er timelønnen fire gange så høj.

Jeg hjælper tit folk igang med at blogge. Mange giver op fordi de ikke får en hurtig gevinst ud af det. Så foretrækker en fast løn på 200 kr. eller mindre for en times arbejde, som de til gengæld får hurtigt udbetalt, frem for en langsigtet investering.

Den eksponentielle kraft

Jo mere man skriver, des mere tjener man. Men regnestykket er ikke så simpelt som 1 kr. pr. artikel. Det er mere bedre.

 • Hver artikel man lægger på nettet, er en potentiel indtægtskilde mange år fremover.
 • Hver artikel man skriver, øger indtægten for alle andre artikler man allerede har skrevet og kommer til at skrive i fremtiden. Artiklerne linker til hinanden, og de besøgende kan potentielt besøge flere af dine sider.
 • For hver artikel man skriver, forbedrer man sine skriveevner. Man bliver en mere effektiv skribent, og kan skrive bedre indlæg på kortere tid.
 • Jo flere artikler og jo længere tid man har haft sit website, des bedre er Adsense til at optimere indtægten, og jo mere tjener man på de besøgende.

Er 1 kr. pr. artikel pr. dag realistisk?

Absolut! Jeg vil endda sige at det bare er et foreløbigt mål. I starten af min webmasterkarriere tjente jeg meget lidt på mine artikler, men efterhånden er jeg blevet skrappere til det. Jeg er blevet bedre til at holde styr på reklamer osv. På mine mest vellykkede artikler tjener jeg langt over en krone pr. dag.

 • Denne side, araknosofi.dk, er min mindst indtjenende side. Jeg har aldrig fået taget mig sammen til at gøre den effektiv. Siden mit sidste indlæg for 1½ måned siden har jeg tjent 300 kr. i fra Adsense alene. Det er ikke en formue, men jeg har ikke rørt en finger i 1½ måned, så timelønnen er god!
 • Mit seneste blogindlæg på 10000kr.dk om Aktiespillet 2010 har givet mig over 2000 kr. på et par uger. Det tog under et kvarter at skrive. Ok, så er der så også et affiliatelink i som betaler godt, men alligevel, det er 125 kr. pr. dag.
 • I mandags tjente jeg 1,8 kr. på artikel på 10000kr.dk. på adsense alene.

Der er naturligvis stor variation. Mine dårligst performende sider har kun givet få klik i deres levetid, mens jeg har tjent mange tusinde på andre sider i deres levetid.

Hovepointen står dog fast: Den tid jeg har brugt på at opbygge websites de seneste par år, er godt givet ud. Min gennemsnitlige timeløn er højere end jeg regner med nogensinde at få for et regulært arbejde. Og den bliver ved med at stige.

Alligevel har jeg valgt at have et fuldtidsarbejde, som giver mig meget lidt tid til at vedligeholde hjemmesider. Hvorfor? Fordi der er andet i livet end penge. Lige nu har jeg et fantastisk sjovt, men ikke særlig godt betalt arbejde som giver mig en hel masse andre ting end lønnen. Det skal man jo også lige huske.

12 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Rigtig godt indlæg du refererer til der Ruben 🙂

  Vi er enige hele vejen igennem. Skulle jeg kommentere lidt, så vil jeg dog ikke mene, at det er at folk besøger flere af dine sider giver dig en bedre indtægt.

  Man kan undres over at folk ikke tager fat og kommer i gang.

 2. Rigtig motiverende indlæg, Mikael hvis du har en CTR på 10% så bliver der jo et klik pr. 10 sidevisninger. Hvis så hver person laver 2 sidevisninger kan man sige at det er 1 ud af 5 besøg der giver et klik.

  Hvis du kan få hver person til at lave 5 sidevisninger så giver det jo en “CTR” på 50% for hver enkelte besøg.

  Derfor kan jeg godt følge ham i at det kan være en fordel at have dem til at besøge sine andre artikler 🙂

  • Ruben on 30. marts 2010 at 13:45
   Author

  Det er klart at der ikke nødvendigvis er nogen direkte sammenhæng mellem pageviews og CTR. Det modsatte argument er jo at man hellere vil have folk til at klikke på adsense end surfe rundt på siden.

  Pointen var dog mest at alle artikler på en side løftes af at der tilføjes mere indhold. Jeg tror der er en synergieffekt, så hvis man har skrevet fx 100 artikler indenfor et bestemt emne, så er det bedre at siderne linker til hinanden, end at de ikke gør, om ikke andet pga. af SEO.

 3. I misser en ting, når I taler omkring at få de besøgende til at klikke flere gange – AdSense åbner i samme vindue, når du klikker på en annonce. Du skal have reelt indhold før de faktisk gider at gå tilbage til din side og ikke bare gå tilbage til Google eller hvor de kom fra.

 4. Tak for et godt indlæg. Har fået helt lyst til at kaste mig ud i at blogge.

  • Mette on 7. september 2010 at 18:12

  Det er et særdeles spændende indlæg, der igen får mig til at tænke på en særdeles vigtig pointe! Det er særdeles vigtigt at holde fokus igennem lang tid. Skrive gode artikler, undersøge, lære, være nysgerrig og lære endnu mere. Det er en proces, der kan tage lang tid. Jeg er selv mor til 3 børn og har et spændende arbejde på næsten fuld tid, men jeg er blevet af en gal blogger ;-)! Jeg skriver 2-8 indlæg/artikler om ugen og håber at kunne optimere dette løbende. Jeg bliver nødt til at læse en masse litteratur om emnet for at kunne skrive nogle gode artikler og det kræver også lidt tid. Men det er super spændende. Denne blog er bestemt værd at surfe rundt på og lære mere om.

 5. Tak for den gode motivation!
  Jeg er helt ny til at blogge, men syntes da selv at jeg har fået skrevet nogle ok indlæg. Jeg har nu været i gang i 1 måned og har nu ca 20 indlæg på mig blog. Indtil videre har jeg kun haft 2 klik… men til gengæld har jeg heller ikke haft så mange besøgende. Jeg venter spændt på at blive opdaget af google…

 6. Tak for en fed artikkel,
  den er mega inspirerende, og ikke mindst motiverende.
  Er lige begyndt, så har lang vej igen, men syntes det er mega spændene at blogge….:)

  • Alfdan on 6. marts 2011 at 21:04

  Jeg glæder mig til at se, om 4 år, om mine artikler også har tjent så meget ind! :p Udemærket indlæg.

  • Andy on 26. marts 2012 at 12:44

  Jeg har tænkt meget på hvor mange klik på annoncer man ca. kan regne med at man får pr. besøgende, hvis man sætter reklamer på sin hjemmeside, hvis man er helt nybegynder??

  • Ruben on 26. marts 2012 at 13:05
   Author

  Andy, det er umuligt at sige noget fornuftigt om. Det kommer fuldstændig an på din side og dine besøgende.

  Det eneste fornuftige svar er at du må prøve og se hvad det giver. Det eneste du kan være sikker på, er at du ikke får nogen klik hvis du ikke forsøger.

  • Andy on 26. marts 2012 at 13:43

  Jamen det skal da helt sikkert prøves 🙂
  Det giver hvertfald blod på tanden at gå fra hygge blog til en blog der også giver lidt lommepenge ved at læse på din(e) hjemmeside 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published.