Affiliate marketing anno 2018

Spoler vi ganske kort tiden nogle år tilbage, så var der ikke nær så mange muligheder, når det kommer til markedsføring af produkter, serviceydelser og generelt en virksomheds idéer, som vi har i dag. Men hvad er markedsføring egentlig for en størrelse? Vi lever i en digitaliseret verden, hvor vi hver dag gennem medierne eksponeres for et væld af forskellige budskaber, reklamer og nye produkter, når vi sidder på internettet med vores computer, smartphone eller tablet. De fleste virksomheder gør altså deres bedste for at lave tilrettelagt markedsføring, der passer til dig.

Særligt iværksættere med nyetablerede virksomheder, men også i høj grad allerede eksisterende virksomheder har i dag et hav af muligheder, når det kommer til valg af markedsføringsstrategier. Måden en virksomhed markedsfører sig selv på, siger efterhånden også noget om virksomhedens troværdighed – den rigtige markedsføring kan styrke en virksomheds brand og i bedste tilfælde skabe øget salg og tilfredse kunder. I den forbindelse er særligt affiliate marketing blevet et uundværligt redskab til effektiv og målrettet markedsføring for mange virksomheder.
Læs med i artiklen, og få et indblik i, hvordan du som virksomhed kan gøre brug af affiliate marketing.

 

Affiliate marketing – populær markedsføringsstrategi blandt mange virksomheder

Affiliate marketing er for dig, der ønsker at gøre mere opmærksom på salg af en serviceydelse eller vare. Det første du som virksomhed bør gøre, hvis du vil gøre brug af denne markedsføringsstrategi, er at tage kontakt til et affiliatenetværk. Disse fungerer typisk som et mellemled mellem virksomhed og de konkrete affiliates, som styrer enten selvstændige blogs, websites og/eller YouTube-kanaler, hvor der skal annonceres for det bestemte produkt eller serviceydelse. Helt konkret fungerer affiliate marketing på den måde, at affiliates reklamerer for en virksomhed og deres produkter eller serviceydelser, hvor der vil fremgå et link (på enten blog, website eller YouTube-video), som læserne kan trykke på, og hvorved de havner på virksomhedens website eller webshop. Hvis kunderne gennem de bestemte links skaber salg for virksomheden, så lønnes også den affiliates, der har skabt omtale og salg for virksomheden.

Ved brugen af affiliate marketing er det desuden vigtigt at kontakte skat, for at høre hvilke regler, der gælder, når der skal berettes skat af den indkomst, som affiliates marketingen har skabt.

Det seneste skud på stammen – influencere som affiliates. Hvad gør dem til noget ganske særligt?

I løbet af de sidste par år er der sket en stor udvikling i, hvem der agerer som de førnævnte affiliates. Hermed menes bloggere, youtubere og altså med andre ord: influencere. Det er tydeligt, at mange virksomheder benytter sig af influencere som hjælp til markedsføringen gennem affiliate marketing, men hvorfor egentlig? Der er en stor fordel ved at få hjælp til markedsføringen af influencere. Youtubere og bloggere har typisk nogle bestemte områder, de typisk beskæftiger sig med. Dette kan være alt fra mode, make-up, interiør til rejser, mad og gaming. I den forbindelse er det som virksomhed altså vigtigt at tage kontakt til influencere, der passer til virksomhedens eget brand og dermed produkt samt serviceydelse. Dette vil være en måde, hvorpå en virksomhed kan styrke sit brand. Derudover har influencere typisk et publikum, som har stor tillid til influenceren. Derfor er det også væsentligt, at en influencer indgår i samarbejder med virksomheder, hvor det er tydeligt, at der bliver reklameret for et produkt eller serviceydelse, som den pågældende blogger eller youtuber kan stå inde for.
Som nævnt i starten af artiklen bliver vi eksponeret for at hav af reklamer og produkter. Derfor kan det være en meget god idé at holde sig opdateret hos Forbrugerombudsmanden, der bl.a. arbejder for at holde øje med, om virksomheder overholde markedsføringsloven, og det vi i dag anser som værende god markedsføringsskik.

 

Vi håber, at du med denne artikel har fået et indblik i, hvilke fordele der er gennem affiliate marketing som markedsføringsstrategi anno 2018.